Det har i århundreder været overset at de gamle kulturer, der eksisterede i Mellem- og Nordamerika før Europæerne opdagede kontinentet, var særdeles avancerede og højt udviklede både socialt, spirituelt og politisk. Megen af den gamle visdom er desværre gået tabt på grund af forfølgelsen og udryddelsen af de oprindelige folk. Men heldigvis har en del af dem, der i dag er bærere af traditionerne erkendt at denne viden er universel og for alle mennesker, hvorfor de er begyndt at dele den med resten af verden.

En af konsekvenserne af den moderne levevis er, at vi mennesker har glemt hvem vi er og hvor vi kommer fra. Vi har glemt at vi er åndelige væsener, at vi er en integreret del af universet og at planeten vi lever på er vores virkelige moder. Vi har mistet fornemmelsen for retning og følelsen af formål og har bevæget os ud af et spor, som kan føre til vor egen destruktion. Heldigvis er der nu om dage flere og flere, der fornemmer dette. Vi er ved at (gen)opdage at den gamle visdom er indkodet i vores gener og findes overalt omkring os. Det er kun et spørgsmål om at genoprette forbindelsen til Moder Jord og begynde at se sig omkring før vi kan finde os selv igen og genopdage hvem vi virkelig er som mennesker.

Der er mange veje, der kan føre til den erkendelse. Een af dem er “MedicinVejen” – The Medicine Way. Den kaldes også “Menneskets Vej” – The Way of the Human, “Skønhedens Vej” – The Beauty Way eller “Den Røde Vej” – The Red Road

The Delicate Lodge Teachings

Traditionen er tusinder af år gammel. Den har rod i Maya- og præ-Maya kulturerne i Mellemamerika og i sin nuværende form bygger den på grundlæggende værdier som:

  • respekt for alt levende
  • enhver er skaber af sit eget liv
  • alle stemmer er lige vigtige
  • enhver har noget unikt at give til helheden
  • “giv hvad du har og tag ikke mere end du har brug for”

Traditionen har overleveret mundligt fra generation til generation gennem dem, der var “bærere” af den, som var ansvarlige for at traditionerne blev holdt i live of blev givet videre gennem uddannelse af nye bærere. Indtil for nylig har traditionen levet under jorden, og har kun lige akkurat overlevet de sidste århundreders klapjagt på de oprindelige folk i Nord- og Mellemamerika. Den var en overgang tæt på at uddø og lever p.t. kun i kraft af 3 bærere – alle fra USA – som har valgt at åbne dele af traditionen for alle interessede uanset kultur og hudfarve. Dette valg er taget i erkendelse af at visdommen er for alle mennesker og at udviklingen i verden går så stærkt i en uheldig retning at det er nødvendigt at så mange som muligt bliver inviteret til at genopdage den gamle visdom.

Styreformen er ikke hierarkisk og bygger på konsensus-demokrati.